Міста Іспанії: Мурсія


Столиця області - місто Мурсія (Murcia) лежить в середній течії річки Сегура, в 60 км від моря. Місто було засноване маврами в 825 році, швидко стає великим торговим центром, а в XIII столітті отримує статус столиці області.
Сьогодні це великий комерційний центр, один з найвідоміших студентських міст Іспанії і визнаний центр католицизму. Останнім часом, у зв'язку із зростанням прибережного туризму, місто перетворилося ще й у потужний транспортний центр, звідки в усі сторони розбігаються залізничні й автомобільні дороги.




Окрасою міста є кафедральний собор Катедраль-де-Санта-Марія (XIV-XVIII ст.) З каплицею Капілья-де-лос-Велес (1491-1505 рр..) І музеєм, святилище Санктуарій-Нуестра-Сеньйора-де-ла-Фуенсанта (1694 р.), будівля муніципалітету та єпископальний палац, замок Монтеагудо (XI-XV ст.), палац Альмудена, комплекс казино (1847 р.), сад Малекон, музей Раймона Гайя (уродженець Мурсії) у старому палаці Каса-Палареа, музей Салсільо на площі Сан-Агустін, Музей образотворчих мистецтв і Музей археології, а також старий ринок Веронікас.

Навколо столиці області також чимало цікавих місць - замок Лорка (XII-XIII ст.) Біля однойменного міста, що славиться своїми церквами і старими особняками, замок з красивою мармуровою церквою (XI-XV ст.) В Ель-Карвака-де-ла-Крус , виткі вулиці старого містечка мортале з однойменною замком, місто Сеехін (Cehegin) з його суворої церквою Ерміте-де-ла-Пуріссіма-Консепьсон (XV-XVI ст.), Археологічний музей Ла-Енкоменіда в Каласпарро, статуя Христа (Мірадор-Корасон -де-Хесус) біля Альедо, що височіє над берегом затоки Масаррон вежа Санта-Елена біля Ла-Ансойя, історичний заповідник гірничорудної справи Масаррон (Сан-Крістобаль-і-лос-Перулес, перші рудники в цих пагорбах датуються III в. до н. е..), вежі Торре-де-ла-кабалу (XVI в.) в Больнуево і Торре-дель-Оменахе в Альедо, а також великі лісисті області схилів Кордильєра-Суббетіка і Сьєрра-Еспуні. У заповіднику Ла-Рамбла-де-Моррерас (2 км північніше Больнуево) охороняється обширна солона лагуна, яка привертає величезну кількість мігруючих птахів.

Детальніше: http://guide.travel.ru