Іспанія: острів Ібіца (Балеарські острови)


Острів Ібіца (Eivissa, Ibiza), лежить на заході архіпелагу і вважається найкрасивішим в групі. Протягом багатьох років Ібіца була європейським центром хіпі, але в даний час це екстраординарний клубний острів, місце розташування найвідоміших розважальних закладів Європи, острів курортів і нескінченного нічного життя.

Однак все це влітку - взимку ж це тихий і спокійний шматочок іспанської землі, жителі якого начебто відпочивають від божевільного літа.





Місто Ібіца (Сьютат-д'Івіса, Ciutat d'Eivissa) - столиця острова і відома як молодіжний курорт, найпривабливіше і найдорожче поселення регіону.

На північний схід від Сьютат-д'Івіса, в гирлі єдиної річки на острові, лежить містечко Санта-Еуларія-дес-Рю з його красивою церквою (XVI в.) І невеликим етнологічний музеєм. Розташований в 7 км на північ Сант-Карлес відомий своїм суботнім "ринком хіпі" та баром легендарної Аніти навпроти церкви. Східніше починаються майже незаймані пляжі бухт Кала-Леньяно й Кала-Бойш, а також крихітна затока Кала-Мастелья з гарним пляжем. А ще північніше непогана прибережна дорога зміїться над берегом через густі соснові ліси, виходячи до популярних нудистських пляжів Айхес-Бланкес і Кала-де-Сант-Вінсент. Потім дорога вибігає на схили хребта Сьєрра-де-ла-Мала-Коста і виходить до красивих пляжів Кала-ден-Сьєрра, бухти Беніррас, курорту Портінач, красивої церкви села Сан-Мігель з довколишніми печерами і тікає на західний берег острова.




Центром західного берега вважається досить хаотичне курортне місто Сан-Антоніо (Сант-Антоні-де-Портманом), майже цілком орієнтоване на туристів з Британських островів. Його прибережний променад Сансет-Стріп зображений на тисячах рекламних плакатів, а оперізують весь берег бари і нічні клуби не поступляться столичним. Однак це дуже специфічне місце, тому багато іноземці воліють відвідувати більш затишні місця західного узбережжя - маленьку бухту Кала-Саладо, мальовничу сонну деревеньку Санта-Агнес-де-Корона, сімейний курорт затоки Кала-Басса і затоку Кала-Конта - неодноразовий володар "Синього прапора ". На самому південному заході острова знаходиться красивий пляж Кала-д'Орт з його мальовничим острівцем Ес-Ведра, що стирчить з води немов зуб чудовиська. Пляжі Івіс за межами столиці та великих курортів взагалі помітно краще, ніж міські, однак важкодоступність багатьох з них нерідко призводить до того, що популярні берега бувають просто переповнені, в той час як на відмінних пляжах маленьких бухт народу немає зовсім.


Детальніше: http://guide.travel.ru