Курорти Італії: Червінія

Червінія (Cervinia, Breuil-Cervinia, Брей) - один з кращих гірськолижних регіонів країни. Курорт розташований на північному заході країни, в регіое Валле-д'Аоста, на самому кордоні зі Швейцарією, що дозволяє туристам відвідати сусідній Церматт. Крім того, Червінія - один з найбільш високогірних курортів Європи: Брей-Червінія розташована на висоті 2050 метрів, селище Вальтурнанш (Вальторненш, Valtournenche) - 1524 метрів, а верхня точка катання починається на висоті 3480 метрів, хоча деякі екстремали забираються і до 3899 метрів . Курортну зону оточують величні альпійські "четирехтисячнікі" - масив Монте-Роза (4663 м), гори Брейтхорн (4165 м), Касторі (4228 м) і Маттерхорн (4478 м), які створюють приголомшливу панораму.

У Червинии можна кататися тижнями і жодного разу не повторити маршрут! Тут близько 200 км трас будь-якого ступеня складності в самій Червинии і на сусідньому курорті Вальтурнанш, 37 підйомників, 8 км рівнинної лижні. Лижники будь-якого рівня катання знайдуть схили до душі - для новачків підійдуть траси Rocce Nere 1, Plan Torrette і Fornet 2 в районі План-Мезон (Plan Maison), для досвідчених спортсменів - коротка "чорна" траса Bardoney. А можна і зовсім перетнути перевал Плато-Роза (Plateau Rosa, 3101 м) і покататися у швейцарському Церматті. Для лижників середнього рівня катання тут справжнє роздолля - особливо гарні спуски району Лаги-Чіме-Бьянке (Laghi Cime Bianche), а також траси Бонтадіні (Bontadini) і Вентіна-Гіаччіао (Ventina Ghiacciaio). Особливий захват у лижників викликає 15-кілометровий спуск в долину по трасі Gran Pista.
  
На курорті розташована велика кількість ресторанів, кілька дискотек, магазини, бутіки, кінотеатри, боулінг, відкритий каток біля готелю Lyskamm, різноманітні нічні заклади, ігрові зали, басейни, сауна та спортзал. Тут велика кількість 2 - і 3-зіркових готелів, заможні туристи можуть вибрати проживання в дорогих готелях: наприклад, Europa 5 *, Сhalet Valdotain 4 * і Punta Maquignaz 4 *.

Кращий час для катання - грудень і лютий-березень, так як у розпал зими на таких висотах може бути занадто холодно. Сніг лежить з грудня по кінець травня, але влітку можна кататися на льодовиках.

Актуальну інформацію про стан курорту, а також ціни на скі-паси можна дізнатися на сайті курорту Червінія: www.cervinia.it.
 
 


Детальніше: http://guide.travel.ru