Курорти Швеції: Селен (Ліндвалл, Хегфьеллет, Тандодален і Хюндфьеллет)


Селен (Sälen) - найбільша гірськолижна зона на Півночі Європи. Вона включає в себе чотири курорту: Ліндвалл (Lindvallen), Хегфьеллет (Högfjället), Тандодален (Tandådalen) і Хюндфьеллет (Hundfjället). В цілому тут обладнані 116 спусків, які обслуговуються 86 підйомниками.


Селен вважається сімейним місцем відпочинку, де можна чудово провести час з дітьми: всього на курорті близько десятка дитячих фан-парків. Крім того, тут відмінні можливості для активного проведення часу.

Можна придбай як окремі скі-паси для кожного курорту, так і загальний скі-пас Sälen * Pass, діючої на всій зоні катання.

Ліндвалл і Хегфьеллет
Зони катання Ліндвалл і Хенфьеллет з'єднані між собою трасами і підйомниками. Разом вони пропонують 56 спусків різної складності, які обслуговуються 48 підйомниками. Довжина найдовшою траси - 2,5 км. Скі-пас можна придбати як на кожен окремий курорт, так і на загальну зону катання Lindvallen / Högfjället.

У Ліндваллене спеціальні дитячі зони облаштовані на майданчиках Valletorget і Snögubbedalen.

Складні, "чорні" спуски прокладені на горі Hemfjället. А в самому центрі зони катання Лідваллен облаштований сноу-парк Lindvallen Pink Park, де буде весело екстремалам з будь-яким рівнем катання.


Біля підніжжя зони катання Ліндвалл прокладені траси для бігових лиж, найдовша - 6 км. Деякі з них висвітлені для вечірнього катання.

Хегфьеллет - найменша зона катання в Селені, і підходить вона для дітей і початківців. При цьому тут є кілька зовсім легких "зелених", а також трохи складніших "синіх" трас, так що для навчання - повне роздолля.

У Хегфьеллете є великий дитячий розважальний парк, де малюки можуть навчитися кататися на лижах і весело провести час як з інструкторами та вихователями, так і зі своїми батьками.

Навколо Хегфьеллета прокладені траси для бігових лиж. Максимальна довжина - 10 км.

Тандодален і Хюндфьеллет
Обширний гірськолижний курорт Тандодален з'єднаний підйомником з зоною катання Хюндфьеллет. Разом вони забезпечують катання по 60 трасах, які обслуговуються 38 підйомниками.

Тандодален - найскладніша ділянка в Селені. Тут багато "чорних" трас, є й "червоні". Кілька "синіх" і навіть "зелених" спусків на схилі гори також знайдеться, але новачкам у Тандодалене буде некомфортно.

Центральні траси на схилі висвітлені для нічного катання. На курорті обладнані три дитячі майданчики.


Екстремалам варто звернути на сноу-парк Tandådalen Super Park - найбільший в Сален. Відпрацювати трюки також можна в парках Tandådalen Junior Park, Sprite Big Air Arena і Oakley Rail Park.

Різноманітна, але більш підходяща зона катання обладнана на схилі гори Хюндфьеллет. Тут буяють складні "чорні" і "червоні" траси, але є і кілька легких. Найдовша траса досягає 2 меров.

Працює дитячий пізнавально-навчальний центр. Головна тема парку - тролі, всього в парку близько 400 дерев'яних фігур з цими міфічними істотами.

У Хюндфьеллете популярно позатрасове катання.

Між гірськолижними зонами Тандодален і Хюндфьеллет прокладені траси для бігових лиж. Найдовша траса - 10 км. Усі доріжки висвітлені для катання в темний час доби.

Детальніше: http://travel.ru