Міста Кіпру: Айя-Напа


Айя-Напа ("священний ліс") розташована на південно-східному краю Кіпру (41 км від Ларнаки). Це курорт високого класу з безліччю готелів, ресторанів і дискотек, що не затихає буквально ні на хвилину, а тому особливо популярний серед молоді.



Природні умови тут просто прекрасні - кришталево-чиста вода обрамлена прекрасними пляжами з дрібним "золотим" піском, сюди не задуває звичайний для Кіпру північно-східний вітер, а навколишні пагорби засаджені фруктовими садами. Тому що простягнулися до Протараса пляжі - головне багатство регіону. Найбільш популярні пляжі Гресиан-Бей, Макронісі, Санді-Біч, а також центральний пляж.


Одна з основних визначних пам'яток курорту - Аквапарк, весь стиль якого "замішаний" на історії і міфологічних сюжетах Стародавньої Греції. На території парку розташовано безліч найрізноманітніших басейнів (у т. ч. 70-метровий басейн "Aллонтіс") і водних гірок різної крутизни, найрізноманітніші водні атракціони, численні спортивні майданчики і всілякі дитячі атракціони. Неподалік розташований і ще один цікавий парк розваг - Парк Динозаврів в Агіа-Напі.


Головні історичні пам'ятки Айа-Напа - побудований венеціанцями монастир XVI ст. з мармуровим фонтаном і каплицею латино, а також Народний музей з колекцією знарядь кам'яного і бронзового століть, церква Айа-Напа, яка зберігає покривало Св. Вероніки, яке вона протягнула що йде на Голгофу Христа, а також знамените тутового дерева, якому більше 600 років. І, звичайно, пляжі, пляжі і ще раз пляжі!

Детальніше: http://guide.travel.ru