Курорти Італії: Курмайор

Курмайор (Courmayeur) - один з найзнаменитіших курортів Італії, відомий не тільки своїми прекрасними схилами (навколо курорту аж 14 "четирехтисячніков"), але і численними термальними джерелами. Він лежить біля підніжжя величного Монблану. Італійська Курмайор разом з французьким курортом Шамоні утворюють величезний міжнародний район катання.

Тут на висотах від 1224 до 2756 метрів сформована велика мережа трас протяжністю близько 100 км (у тому числі 7 "чорних", найдовша траса - 6 км), є можливість нічного катання, 27 підйомників та 50-кілометрова рівнинна лижня. Погода майже завжди стоїть чудова: снігопади, вітри і тумани бувають не часто.

Область катання курорту Курмайор розташована на двох схилах: Чекруіт (Checrouit, траси середньої складності) і Валь-Вені (Val Veny), де в основному катаються ті, хто не боїться складних "чорних" трас. У районі Валь-Фере безліч схилів з цілинного лижень, чудово підходять для фрірайду. Найцікавіші складні траси: Competizione і Diretta. Найкращі "червоні" траси: Internazionale, Youla і Lazey. До зони катання можна дістатися з Долон або Ентревес.


Ціна на скі-пас цілком традиційна для європейських курортів. Один день коштує 41 євро, кожний наступний день - трохи дешевше. Наприклад, 3 дні стоять 99 євро, тиждень - 223 євро, а сезонний абонемент - 750 євро. Крім катання безпосередньо в Курмайорі, можна купити скі-пас, придатний для катання також у Шамоні (вийде приблизно на 8 євро дорожче, але до ваших послуг вже буде 155 км трас з 67 підйомниками), або загальний скі-пас на весь регіон Валле-д'Аоста - за 233 євро на тиждень. За загальним абонементу ви зможете прокотитися по 718 км трас з 170 підйомниками.

На курорті працює інструкторська школа для гірськолижників і сноубордистів будь-якого рівня катання. Для прокату доступно обладнання всіх провідних фірм-виробників.


Мальовничий і саме місто, що давно вже перетворився у великий туристичний центр. Курмайор вважається одним з найдорожчих і фешенебельних курортів Європи. Городок рясніє шикарними готелями, модними магазинами і затишними ресторанами, є власний спортивний центр, боулінг, басейн і каток. З пам'яток історії варто відзначити вежу Малкуін (XVI ст.) І парафіяльну церкву з романською дзвіницею, а також сам місто, що зберегло у своєму ядрі безліч старих будинків альпійського типу. Цінителі комфортного відпочинку зазвичай зупиняються в 5-зірковому готелі Gallia Gran Baita або в 4-зіркових готелях Royal e Golf і Les Jamuex.  

Детальніше: http://guide.travel.ru