Міста Італії: Барі


Столиця Апулії - місто Барі - є одним з найдавніших та найвідоміших населених пунктів регіону. Історія стародавнього Баріум, як тоді називалося місто, простежується як мінімум до початку першого тисячоліття до нашої ери, в першому столітті нашої ери через Баріум проходить знаменита дорога Траяна, а потім місто потрапляє під контроль те сарацинів, то візантійців, то норманів, поступово стаючи другим за значимістю економічними і культурним центром південної частини країни. Цьому сприяє і зручне розташування на півострові, з кожного боку якого знаходяться хороші гавані (Барі був одним з найбільших портів Італії в давнину, залишається таким і в наші дні). А в горбистих областях навколо міста здавна вирощують зернові, оливки і виноград.

Пам'ятки

Головна визначна пам'ятка Барі і одна з головних святинь християнського світу - базиліка Святого Миколая (1087), де знаходяться міроточащіе мощі Миколи Чудотворця, які в 1087 році були таємно вивезені з Мир Лікійських і з тих пір зберігаються в цій церкві, перетворивши її в один з центрів православ'я.

Також широко відомі соборна церква Святого Сабіна (1170-1178 рр..), Православна Микільська церква (храм-подвір'я Святителя і Чудотворця Миколая у Баріграде), замок Кастелло-Свево (XIII ст.) І старовинний театр Петруцеллі (знаходиться на реставрації, яка повинна закінчитися в 2010 р.).


Навколо міста

Навколо міста розташована величезна кількість середньовічних замків, найвідомішими з яких є Балсільяно (X ст.), Барі (XII ст.), Карбонара (X-XI ст.), Чельє-дель-Кампо, Маркіоне і Конверсано (обидва - XVI-XVIII ст.), Мола-ді-Барі (Анжуйський замок, XIII в), Монополі, Кастель-дель-Монте (XIII в., внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) та інші.

Також варто побувати в містечку Гроттальє, що славиться своєю керамікою і ультрасучасним авіабудівним заводом, в Трані з його величним кафедральним собором (1056 - 1186 рр..) І замком (1233), а також у Остуні - "самому білому місті в світі", як його називають італійці.
 


Детальніше: http://guide.travel.ru