Міста Італії: Галліполі

Городок Галліполі (не варто плутати з однойменною півостровом на північному заході Туреччини) є одним з перших грецьких поселень на півострові Саленто. Лежачий на березі затоки Таранто, він здавна займав вигідне становище на перехресті морських і сухопутних торгових шляхів, тому за свою історію змінив безліч правителів.

Пам'ятки

Зараз тут можна побачити стару частину міста (Сита), розташовану на невеликому острові, з'єднаному з материком арочним мостом (XVII в). Цікаві сучасні квартали Борго, давньогрецький фонтан, Анжуйський замок (XV-XVI ст.) І кафедральний собор Сант-Агата (XVII в).
 

Острови

У водах Адріатики лежить розсип невеликих островів, відомих як острови Треміті. Зелений Сан-Доміно, скелястий Сан-Нікола і дикий Капрара розташовані всього в 40 км від мису Гаргано, а Пьяноса (Піаноса), Пелагоса-Гранде, Пелагоса-Піккола і ще 16 крихітних скель розкидані навколо них. Більшість островів знаходяться в зоні морського парку, в межах якого заборонена всяка господарська діяльність (навіть лов риби).

Однак решта території вважається найпопулярнішим місцем екотуризму та "дикого" ​​відпочинку. На сухій і майже безлісній Капрара часто зупиняються нудисти, найбільший і зелений острів групи - Сан-Доміно славиться великою кількістю гротів і непоганою інфраструктурою відпочинку, а Сан-Нікола ще в середньовіччі був перетворений на одну з резиденцій Ордена бенедиктинців (тут можна побачити руїни замку, абатства і укріпленої цитаделі в районі Торре-деі-Кавальере).

Акваторії, що знаходяться поза межами морського парку, широко відомі своїми чудовими умовами для риболовлі.


Детальніше: http://guide.travel.ru